marți, 21 mai 2013

Am tot respectul pentru un rastafari

De ce? Pentru ca ei pot. Pentru ca ei au curajul de a fi sinceri cu ei insisi. Ii vezi peste tot, insa in numar redus, editie limitata. Ei sunt oamenii care au atins un nou nivel, atat intelectual cat si spiritual. Stiu ca lumea ii judeca, stiu ca nu vor ajunge niciodata directori intr-o companie, stiu ca nu vor fi elevii/studentii de nota 10 niciodata. Si asta doar din cauza parului... :)

 Foarte rar mi s-a dat sa vad un rastafari care sa poarte haine de firma, poate doar niste skate-shoes de la Nike, insa nicidecum nu aratau ca si noi. Respect oamenii rastafari pentru ca ei sunt arma impotriva cocalarilor. Nu rocker-ii, nu hipster-ii, nu intelectualii care merg la teatru si citesc "Codul bunelor maniere", nu rapper-ii, nu crestinii, nu preotii, nimeni nu va putea vreodata sa combata mai bine prostul obicei al  duhurilor slabe de a epata statutul financiar.

Pentru majoritatea oamenilor banii sunt tot ce conteaza. Multi, si mai multi, tot mai multi bani. Cu cat mai multi cu atat mai bine. Dupa mintile frigide ale multora, fara bani nu poti avea parte de prieteni, de plimbari, de iubire, de sentimente, de pace sufleteasca. Ajungem intr-un punct in care daca am putea arata pretul hainelor pe care le cumparam, am face asta fara niciun fel de retinere fata de ideea de decenta. Atat de complexati vom deveni urmand spiritul de turma...

Dar nu se intampla asa si cu rastafari. Doritori de a se inrudi cu Marley si ai sai semeni, ii vezi deseori imbracati in verde, bratari colorate, tenesi(de cele mai multe ori) rupti si ascultand accente armonice de chitara. Cu o muzica sacadata in timpane, dar cu principii infailibile, pur si simplu nu poti sa nu te lasi cucerit de spiritul pacifist, glumet, un spirit nu foarte constructiv, lenes, dar absolut deloc destructiv. Iubeste un  rastafari. El e un om care intelege un intreg concept legat de viata si nu ti se afiseaza cu acest look doar de dragul de a fi cool. Nu cred ca toti fumeaza iarba, sau daca o fac, o fac alaturi de oamenii cu adevarat importanti lor, oameni cu care impartasesc momentele de... bucurie:)


Mi-as dori ca la un moment dat sa fiu si eu un rastafari, insa cel putin momentan, nu am puterea de a fi indeajuns de sincer cu mine...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Jack of all trades - Material muzical la zi:

by Laura Hammer

by Laura Hammer
preview