joi, 18 februarie 2010

Eu si tu la fel, de prosti

Mai am un semestru. Un semestru de viata buna. Nu pot spune ca timpul a trecut repede, dar eu insumi imi recunosc schimbarile in bine si in rau. Mai am si acum in minte imaginea primei zile de liceu. Fete noi, buchete de flori, buze blonde pe mp3. Da... asta e melodia cu care am inceput liceul. Cand imi aduc aminte cat de speriat eram ca nici macar nu stiam in ce sala de clasa tre sa intru, imi dau seama ce inseamna cu adevarat clasele 9-11(deocamdata:D).

Am invatzat sa am tupeu, sa am o parere personala, sa imi dau seama intr-o oarecare masura ca pot multzumi pe toata lumea. Am invatzat ca fiecare om este cineva numai atunci cand se simte complet liber in anturajul lui. Degeaba ai schimbari de look, te imbraci de firma, ai o parere critica despre ceva anume, daca toate astea le faci numai pentru a intra intr-un grup sau a atrage atentzia. Intotdeauna trebuie sa inventezi nu sa copiezi, sa simtzi ca te potzi imbata in ideea ca maine eshti dus acasa de un Amigo:)

Am invatzat ca suntem intr-o contiuna evolutzie. Totul creshte in noi. De la stima de sine pana la ridurile de pe fatza. De ce intotdeauna tre sa ne comparam intre noi, sa ne concuram cand niciunu nu e mai tare?De ce gaseshti omul prost la tot pasu'?R:Pt ca el crede ca are mereu dreptate...Daca tu nu te vezi prost pe tine si nici cel de langa tine nu te vede, cu sigurantza va exista un al treilea care va contesta parerile voastre. E o situatzie ipocrita, fiecare incearca sa schimbe ceva acuzandu-l pe celalalt. Toti avem mai multe fetze, unii sunt mai greu de citit...

Se invata multe in 3 ani, nu numa scoala. Nu vreau sa vorbeasca maturul din mine aici. Vreau sa vorbeasca subconstientul fiecarui om care citeshte asta. Visul meu este de a face o diferentza intre ce am fost shi ce mor. Nu caut neaparat popularitatea, ci vreau ca lumea sa fie de acord cu mine. Nu am creat posturi pentru a arata ce shtiu eu despre dragoste, ci pentru a prezenta un ansamblu de gandiri. Tot ce a fost spus aici a fost din lucruri adunate,vazute si simtzite. Acum scriu cu adevarat ceea ce cred.

Cu toate astea, shi eu ca shi tine, invatzam impreuna ca nu poti avea toata viatza o parere constanta. Exista intotdeauna ocazii shi prejudecatzi. Un om nu ramane la fel. Azi e furat de talentul sau, maine e furat de snobism, raspoimaine il loveshte depresia. Pauza. Atat a fost? De aici incolo totul e inchis? Nu. Abea acum ai nevoie de cineva care sa itzi deschida. Iar cinevaul ala il ai numai daca il intalneshti cat eshti tu in apele tale. Pentru cinevaul ala nu trebuie sa faci absolut nimic. O dragoste apare nu se dobandeshte. Cinevaul ala este acela care te gaseshte intr-o poza de familie, shi te accepta pe deplin asha cum eshti. Daca nu e chimie, inseamna k vina este a amandurora, iar undeva in sinea ta shtii ca trebuie sa te schimbi in bine.

Cu alte cuvinte, daca cineva te place, nu-l lasa sa te laude pentru ceea ce faci, ci pentru ceea ce eshti. Tu nu eshti o vedeta pe shcena,un actor intr-o sala, un mare fotograf, un experimentat dansator, un veritabil sportiv sau orice altceva. Eshti doar un chip fericit intr-o poza de familie:)

Arogantzilor <>modeshtilor, ipocritzilor <> sincerilor, proshtilor <> proshtilor, nu uitatzi ca suntem totzi la fel:)

3 comentarii:

  1. varsatorule , ce bine le ai cu scriul :)
    tine-o tot asa !

    RăspundețiȘtergere
  2. am remarcat shi io vazandu-tzi postarile ca ai evoluat in gandire...tzine-o tot asha ca e da bine...imi placi...

    RăspundețiȘtergere

Jack of all trades - Material muzical la zi:

by Laura Hammer

by Laura Hammer
preview