luni, 27 aprilie 2015

Ii spui ca tii la el pentru ca iti place cine e el insusi, sau doar pentru ca are potential?

Primul date. Primul buchet de flori. Prima cina. Prima vizita. Prima excursie. Au fost misto, nu? Te-au facut sa te simti speciala. Te-au facut sa simti ca esti tratata la standardele la care meriti sa fii tratata. S-a ridicat la nivelul la care te situai tu, la nivelul asteptarilor tale. Ai fost printesa din povesti, iar el a fost o combinatie intre Ed Sheeran, Chuck Bass si George Clooney. Sau Johnny Depp. Utopic... Niciodata nu vom nimeri sa fim romantici ca Ed Sheeran atunci cand vreti voi, intriganti ca Chuck Bass atunci cand vreti voi, sau burlaci nepasatori precum George Clooney/ Depp atunci cand vreti voi. Mereu vom fi noi insine, orbiti putin de mirajul ca doar una din voi este aleasa. Si vom incerca sa aratam asta cum putem noi mai bine, in nimicnicia noastra...

Zic ca e un miraj cum ca ati fi aleasa, pentru ca aleasa, oricare ar fi ea, rareori se intampla sa fie durabila pentru toata viata. Daca nu ar fi existat casnicia si starea civila, cu siguranta ca orice concubinaj nu ar fi durat cat o nunta de argint sau de aur. As zice ca cel mult 10 ani... Si voi tipele stiti asta... Voi stiti ca date-urile, buchetele de trandafiri, cinele si vizitele nu vor dura toata viata sau, si daca vor dura atat, nu vor avea aceeasi constanta (cu t de la tigara pe care ajungi s-o fumezi de draci) sau aceeasi intensitate. Si asa ajungeti sa apelati la manevra "play hard to get", adica macar cat e interesat, sa iasa unt din el. Si uite asa gasiti la un moment dat prilejul de a insinua ideea cum ca "Poate nu ma meriti". Asta apare cam la 2 luni dupa ce traiti in paradis, dupa ce ti s-au cam facut toate poftele.

Prima cearta. E aia in care el bate cu pumnul in masa pentru prima oara si insinueaza subtil ca a facut primii pasi, ca ti-a aratat de ce este in stare si iti cere ceva in schimb. Din momentul ala, chiar incepi sa-l cunosti pe omul de langa tine. Chiar incepi sa ii vezi adevarata fata. Nu mai este doar un catelus care alearga dupa atentia ta cu date-uri, flori, cine, vizite sau excursii, ci incearca sa-ti arate ca ritmul in care merge relatia il copleseste, ca are nevoie de ajutorul tau pentru a pastra functionarea angrenajului relatiei in aceiasi parametrii, sau ca, intr-adevar, incepi sa-l plictisesti. Incepe sa vada ca nu aveti atat de multe lucruri in comun si ca poate esti doar un trofeu ce trebuie aratat multimii si nimic mai mult. E momentul ala nasol cand tu trebuie sa fii cea care trebuie sa arate ca-i pasa.

Si asta cam dupa 2 luni. Cei care sunt mai siguri pe ei o fac si mai devreme, insa nu inainte de a obtine ceea ce au vrut in prima instanta, ceea ce au vrut cand te-au vazut prima data de la spate, nu din fata. Asa functionam... Rareori o sa vezi ca cineva se incurca cu tot ceea ce presupune persoana ta doar pentru a purta o conversatie mai lunga de 60 de minute la o cafea. P-aia bag-o La Arhive, s-ar putea sa fie one of a kind. Si atunci, tot ce-ti mai ramane pe plan emotional e sa vezi daca chiar ii spui ca tii la el pentru ca iti place cine e el insusi, sau doar pentru ca a avut sau are potential(ceea ce e pervers, darleen).

Daca o faci doar pentru ca ti-e frica sa iti iei viata in maini si sa fii independenta, sa poti sa ai si tu propriul bmw si propria locuinta, probabil ca meriti sa ti se risipeasca tot praful de stele dupa 2 luni. Meriti sa te ascunzi dupa lasitatea cum ca dupa 2 luni nu a mai fost acelasi, sau alte bullshit-uri de genul. O sa te minti in cel mai electoral mod posibil. Falsitate de colo pana colo, dar cu o sinceritate in ochi pe care nici tu nu credeai ca o poti mima atat de bine.

Pe de alta parte, pentru barbati e simplu. Din voi ne tragem si tot la voi vrem sa ne intoarcem. Restul actiunilor noastre e doar un self esteem pe care il facem pentru a ne demonstra ca avem potential. Voi insa, sunteti cele care amestecati pachetul de carti. Voi creati haosul. Numai voi puteti decide constient, sau inconstient daca pe masa de poker vom primi quinta sau pereche.

Si de obicei un pachet de carti nou cumparat e pus in ordine de la 2 la A, pe culori, cate 4 carti de acelasi numar. E foarte usor sa obtii cel putin pereche... Voi il amestecati si creati singularitati.
Si cam asa e si cu tipul care te tot cauta, iar tu doar il refuzi. Nu-i nimic, bucura-te de ego-ul tau gadilat, doar ca nu iti dau mai mult de 2 luni...

Ce jalnic, imi fac reclama singur,



Jack of all trades - Material muzical la zi:

by Laura Hammer

by Laura Hammer
preview