joi, 23 aprilie 2009

Despre dragoste

Am preferat sa incep cu acest subiect pentru a-ti atrage atentzia. Oricine ai fi, cu siguranta ca putem vorbi ore intregi despre acest subiect. Nu demult mi s-a pus eticheta de "Consultanta in probleme de dragoste" de catre un prieten...(Cristake dai o bere k te fac celebru:D). In ceea ce ma priveste pe mine dragostea... nu-mi pot da sfaturi. In schimb stiu ce trebuie sa fac, sa simt si sa astept. Probabil asta e cel mai important. Este un subiect greu dragostea, un subiect cu care te simti patetic numai cand ii pui titlul. Si totusi o sa-ncerc sa iti spun lucruri noi, pe care probabil nu le-ai mai auzit si te vor ajuta.
Nu ma pot lauda cu un palmares inedit si nici nu vreau acest lucru pentru ca lumea te va crede superficial, ba chiar arogant. Zi de zi apare o noua scanteie, o noua provocare in viata ta si a mea, iar acest lucru ne remonteaza, ne face sa simtim ca traim.
Cu toate astea scanteia apare numai dintr-o tabara... sau cel putin asta mi se pare mie cel mai iminent... Nu incerca sa-ti faci sperante prea mari, sa visezi inainte de a adormi pentru ca asta va fi cea mai mare greseala. Nu-ti planui toti pasii in momentul in care vrei s-o scoti in oras sau e ziua ei pentru ca dragostea este mana in mana cu spontaneitatea ;). Vei cuceri pe cineva prin simplul fapt ca esti natural, nu ca respecti algoritmul unei intalniri dat de Ogica...
Nu astepta mult de la inceput si nu iti fixa un scop din relatie. Astfel vei invata sa iubesti numai cand trebuie, fara suferinta. Poate ca vei considera meschin ceea ce zic, dar crede-ma ca va veni si clipa in care vei gasi persoana ideala. Nu incerca sa fixezi un apogeu al relatiei, indiferent care e acela pentru ca te vei plictisi de acea persoana. Daca simti ceva pentru cineva intr-un anumit moment nu ezita sa faci ceea ce simti pentru el/ea. E drept, dupa aceea vei sta in impas multa vreme gandindu-te ca nu are fata perfecta, ca nu toate pozele de pe Hi5 sunt calumea si astfel vei inceta sa speri.
Daca iti va da motive sa speri incearca, dar OPRESTE-TE daca vei observa ca incerci degeaba. Nu te hrani din vise. (Parafrazare Ioana:D)
Insa daca inca esti in impas, si nu primesti motive sa renunti NU O FACE! Chiar si cand te gandesti sa cauti pe altcineva, adu-ti aminte de momentul in care ai facut ce ai simtit si crede-ma ca vei cultiva in tine sentiment.
Vor fi zile in care nu te va interesa de el/ea, vei vrea sa fii liber, sa te desparti, dar si zile cand iti va fi dor, vei fi gelos, sau vei spune: "As iubi-o si daca ar avea toata fata arsa!". CREDE-MA, ITI PASA DE EA!


PS: NU TREBUIE SA MA INTELEGI... DOAR IUBESTE-MA!

3 comentarii:

  1. bun...cum sa incep...
    mai intai...imi pare bine ca ti-ai facut blog >:D<
    nu mai citisem chestii scrise de tine, chiar daca stiu cam cum gandesti la capitolu "dragoste"
    mi-a placut fraza asta: "Vei cuceri pe cineva prin simplul fapt ca esti natural, nu ca respecti algoritmul unei intalniri dat de Ogica...", si ii dau dreptate, doar ca, stii tu...suntem buni in sfaturi, dar in practica o cam dam in bara. ideea e ca atunci cand iti pica cineva cu tronc, e imposibil sa nu-ti imaginezi, sa nu visezi, sa nu-ti creezi planuri imposibile si sa plutesti pe norisoru ala verde (ca sa nu zic roz :D). nu creezi un algoritm pp-zis, dar in mintea ta ai deja un plan...si cand te vezi in fata faptului si observi ca nu-i ca tine...hopa...se risipeste norisoru si pici. ca sa nu se intample asa, ar trebui sa facem cum ai zis tu: sa ne purtam natural si sa fim spontani, dar culmea, cand vrei sa fii asa nu-ti iese. parca te simti patetic in tot ce faci si realizezi ca esti mai praf decat credeai...iti iese faza cu spontaneitatea tocmai de fata cu altii, cand esti natural de-a binelea si poate faci pe altcineva sa se indragosteasca de tine. eh, pai iar nu-i bine...se complica situatia: de fata cu EL/EA nu poti sa fii tu, de fata cu altii n'ai nicio treaba si reusesti chiar sa-i farmeci.
    ma rog, am aberat destul, sper sa intelegi ce-am vrut sa zic. nu stiu daca e asa la mai multi, dar la mine asa se manifesta :(
    in concluzie, cred ca n'ar trebui sa alergam dupa iubire, pentru ca n-o sa vina, ba chiar o sa fuga si mai departe de noi. ar trebui s-o uitam, sau cel putin sa ne prefacem ca am uitat de ea, si atunci o sa vina singura la noi, o sa ne bata pe spate si-o sa ne zica: "hei, uitasei de mine?"...

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-as dori ca toata lumea sa se rezume numai la iubire.

    RăspundețiȘtergere

Jack of all trades - Material muzical la zi:

by Laura Hammer

by Laura Hammer
preview