joi, 4 iunie 2015

De ce sa-ti traiesti viata la fel de 2 ori

Inainte sa moara, orice om ar trebui sa aiba dreptul la o dorinta. A mea ar fi sa traiesc din nou aceeasi viata pe care am trait-o deja. De ce? Pentru ca as fi mult mai atent la detalii. E cam ca atunci cand vezi un film/ un serial de mai multe ori. Il vezi in perspectiva, il intelegi mult mai bine, intelegi de ce se intampla ceea ce se intampla.

Prima data totul e nou. Prima data e graba aia proasta de "mama ce se intampla". Alergi sa termini liceul, BAC-ul, facultatea, sa vina ziua de salariu ca sa-ti mai cumperi cate un cacat nou cu care te minti ca-ti e folositor si ca te face fericit, alergi sa faci copii, case, etc, etc. A doua oara abia, ai reusi sa intelegi de ce ai facut asta. Prima data esti doar un consumator, in viteza.

Apuca-te acum sa te uiti din nou la Game of Thrones, sau alt serial preferat si vei intelege. E dubios ca in graba noastra, catalogam iarba si alcoolul drept niste vicii total destructive, fara sa ne gandim ca poate exista un minim de bun simt pentru care, chiar ar fi bine sa le multumim ca exista. Pana si cel mai plictisitor(a.k.a cel mai alergator) om devine cool in sinea lui cand consuma asa ceva, pentru ca nah, amorteste si nu mai alearga. Iar cand nu alergi, esti nitel mai atent cu prezentu'. Cel putin eu.

Daca am invatat ceva de cand mi-am chinuit miocardul sa bata prima oara si pana azi, e ca fericirea nu are legatura cu oamenii din jurul tau. Nu are legatura cu societatea.  E trist ca prima data cand traiesti, traiesti doar ca sa lasi ceva in urma, alergi cot la cot cu altii ca sa fii macar in rand cu ei, daca nu chiar in fata lor. Nu alergi pentru tine, nu alergi ca sa te simti tu bine cand stai de unul singur intre patru pereti. Nu atunci te cuprinde euforia, ci atunci cand esti recunoscut pentru ca te-ai zbatut ca prostu' intre 4 pereti de unul singur, ca sa iesi la suprafata in fata un public care a facut acelasi lucru. Fericirea nu are legatura nici macar cu tipa de care-ti place si te/nu te place si ea la randul ei.

E un marketing parsiv sa zici ca un tip e incomplet fara o tipa si vice versa. In afara de sex, cam orice altceva poate fi rezolvat in parametrii normali cu alti oameni de acelasi sex. Dar nah, ne-am cultivat concepte spirituale si ne-au ramas atarnate de gat. Macar de eram mai fericiti daca le aplicam, dar tot frustrati am ramas. Da stiu, eu sunt tipul ala single care iti zice ca e ok sa fii singur, dar tu esti cel care se plange constant altora ca nu mai suporta fazele enervante ale partenerului/partenerei.  Deci exista un echilibru karmic. Macar de am fi vreunul castigator, da' nu e nimeni.  Pentru ca prima data "o ardem pe speed ".


Poate a doua oara o sa fie mai frumos...