marți, 8 iulie 2014

Trei de DA pentru Iuliana Dobre.

Ieri alaturi de o gasca foarte misto am fost la concursul X-factor pentru a o sustine pe Iuliana Dobre, binecunoscuta solista din formatia Xteens, Campina. Pentru noi a fost o zi absolut obisnuita plina de canicula, glume, putina oboseala, beri si asa mai departe, insa pentru ea cu siguranta a fost una dintre cele mai memorabile zile ale sale. Sau ar trebui sa-si dea seama ca a fost, asta in cazul in care inca nu e constineta de cat de multe a realizat.


Ziua in care a trecut la un alt nivel.
Chiar daca muzical vorbind, cu totii stim ca are o experienta remarcabila avand peste 500 de cantari la activ (aproximez eu), ieri, Iuliana a reusit sa se autodepaseasca la nivel psihic. Nu multi vor sti ca a ajuns in Bucuresti in 55 de minute dupa ce a aflat subit ca doua dintre masinile cu care isi facuse planul de a veni la capitala nu au mai fost functionale. Nu va putea sti nimeni in afara de ea cata presiune a simtit din partea tuturor celor care au sustinut-o si au incurajat-o sa ajunga la acest concurs avand in vedere emotivitatea si dorinta ei de a nu dezamagi pe nimeni.


Nu multi vor sti presiunea sub care s-a aflat Iuliana in momentul in care a pasit hotarata spre taiere in fata unei sali pline de bucuresteni fitosi si plictisiti ce trebuiau impresionati pana la refuz. Sa nu mai vorbim de juriul ce arata putin mai mult decat subiectiv la prima vedere.
S-a descurcat mai mult decat remarcabil. Probabil ca asteptarea de mai bine de 5 ore si situatiile limita de la inceputul zilei au compensat cu acel moment de cumpana de 10-15 minute in care spontaneitatea a functionat exclusiv in directia potrivita. Replica dupa replica, gest dupa gest, Iuliana mi-a parut ca se apropie din ce in ce mai mult de locul in care ar trebui sa se afle potentialul ei in acest moment. Si a fost recunoscuta pentru efort. Cei trei jurati i-au spus ca se uita la ea si isi aduc aminte de Laura Stoica, iar Laura Stoica inseamna enorm pentru ei.

Din ce am surprins eu, momentul pe sticla ar arata extraordinar. Ramane la latitudinea producatorilor si a mai marilor Antenei sa-i decida soarta in cadrul acestui concurs. Noi mai putem doar sa asteptam, iar ea sa-si faca o mie de ganduri legate de acest eveniment, noaptea inainte de culcare.Si ca o justificare pe care o fac desi nu ar trebui... Toate astea NU le-am scris pentru ca trebuie sa o fac pe Iuliana sa mai creasca in ochii vostri, ci pur si simplu pentru ca dupa toata ziua de ieri, Iuliana merita din plin sa stie ca e apreciata si nu doar cu un simplu "Bravo!". Lucrurile marete nu vin niciodata usor, iar Iuliana a demonstrat asta ieri. Prin aceasta participare ea deja a castigat foarte mult, iar singurii care pot incepe sa piarda ceva raman doar producatorii, zic eu.

Oamenii care construiesc ceva trebuie respectati, iar Iuliana este o lady care zilnic construieste din plin pe cont propriu.

Mult succes in continuare, darleen! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Jack of all trades - Material muzical la zi: